SCxSC Fintech Conference 2019
Day 2
23 October 2019, Wednesday
9:00 AM - 9:45 AM
45 Mins
Presentation
ECF and P2P Financing 2019 Review
Learn more about the latest market trends and statistics on Equity Crowdfunding  and Peer-To-Peer Financing as viable investment and capital raising avenues for MSMEs.
Conference Hall 1-3
SC Digital Initiatives
9:45 AM - 10:00 AM
15 Mins
Tech Talk
Investing In Change
Conference Hall 1-3
Innovative Technology
10:00 AM - 10:30 AM
30 Mins
From Acorns to Mighty Oaks
Investing can be intimidating, as it’s often perceived to be too complex, requiring large sums of money. Acorns, a US-based firm that describes itself as a “financial wellness system,” disagrees. Its co-founder, Jeff Cruttenden has reinvented investing by developing an investment app that helps anyone to become an investor quickly and hassle-free. Via the app, Acorns promotes the idea that people with only a small amount of spare change can still make money from investment opportunities. Find out more from Jeff as he shares with us Acorns’ journey and its vision for the future.
Conference Hall 1-3
Innovative Technology
10:30 AM - 10:45 AM
15 Mins
BREAK OF DAY 2
10:45 AM - 11:45 AM
60 Mins
Panel
Islamic Finance in the Digital Era
In this panel session we discuss how effectively new fintech business ideas and solutions can address the challenges in the Islamic Finance space. We analyse how Shariah-compliant businesses could adopt technology to widen and strengthen the Islamic finance market space. This session provides a platform to get key perspectives and insights from founders of emerging fintech players in entering the Islamic Finance market.
Conference Hall 1-3
Innovative Technology
11:45 AM - 12:00 PM
15 Mins
Tech Talk
AI in Cybersecurity: Defence or a Threat?
Conference Hall 1-3
Innovative Technology
12:00 PM - 12:45 PM
45 Mins
Fireside Chat
The First Line of Defence – Outsmarting Cyber Threats
Artificial Intelligence (AI) is fundamentally transforming every element of cyber defence – detecting threats that had previously gone unnoticed, streamlining investigations, and even autonomously responding to stop attacks within seconds. But as companies around the world adopt AI for cyber defence, attackers and cyber-criminals also look to AI to advance the attacks. This session explores how cybersecurity is leveraging AI to defend and counter cyber attacks and how institutions and individuals can better prepare themselves to brave this new world.
Conference Hall 1-3
Innovative Technology
12:45 PM - 2:00 PM
75 Mins
LUNCH OF DAY 2
2:00 PM - 3:00 PM
60 Mins
Chill Chat Series
Digital Marketing Practices in Fintech Startups
Join Suraya as she breaks down types of digital marketing strategies, what works (and doesn't) for local and international fintech companies across the marketing funnel, and how cash-strapped startups can do it on a budget.
Brainstorming Room
Fintech Entrepreneurship
2:00 PM - 3:00 PM
60 Mins
Presentation
The Digital Divide – The Fight For Greater Inclusion
The Digital Divide session tackles the issues of modernisation and technology in the financial services sector. While technological progression can make financial services more accessible to those in urban areas, where does that leave the rest of those with a lack of basic infrastructure such as internet access? Is FinTech making financial services more exclusive?
Conference Hall 1-2
Fintech Literacy
2:00 PM - 3:00 PM
60 Mins
Presentation
P2P Financing - A Quick Overview
Why choose P2P Financing? This session will focus on how P2P financing works for investors and SMEs.
Lecture Theatre
SC Digital Initiatives
3:00 PM - 3:15 PM
15 Mins
Presentation
IFC x MDEC: How China Fintechs and FIs enable the underserved
IFC will be sharing China's experience on how the fintechs and financial institutions over there enable the underserved.
Conference Hall 1-2
Fintech Literacy
3:00 PM - 4:00 PM
60 Mins
Workshop
Implementing AI in Your Cyber Security Systems
What are the practical tools required to upgrade your cyber security systems? Is it future-ready? This workshop focuses on providing you a pragmatic look at upgrading your current cybersecurity systems while anticipating the potential issues you/your institution may face along the way.
 
Conference Hall 3
Innovative Technology
3:00 PM - 4:00 PM
60 Mins
Lecture Theatre
SC Digital Initiatives
3:15 PM - 4:00 PM
45 Mins
Panel
Regulatory Bootcamp: SCxSC Edition - How startups and enterprises can enable the underserved
Regulators, development bodies and the private sector will be sharing their thoughts on how Malaysian Enterprises will be able to enable the underserved based on the existing regulatory regime, goverment & private sector initiatives.
Conference Hall 1-2
Fintech Literacy
4:00 PM - 5:00 PM
60 Mins
Chill Chat Series
Meet The Regulators
This session aims to answer some of your questions regarding SC’s and BNM’s regulatory framework and approaches.
Conference Hall 1-2
Fintech Literacy